Viiekäiguline õhtusöök Uue-Saaluse veinitaluga 27.11.2020


Viiekäiguline õhtusöök Uue-Saaluse veinitaluga 27.11.2020
Võrumaal Uue-Saaluse Veinitalus tegutsevad bioloogi haridusega Maris ja Mati on tegelikult pärit Põhja-Eestist. Võrumaale asusid elama peale Tartu Ülikooli lõpetamist 1992. aastal sest see kant lihtsalt paelus oma vaheldusrikka maastiku ja mitmekesise loodusega.
Uue-Saaluse veinitalu on alates 2005.aastast tunnustatud mahetootja. Lisaks 1,5 hektari suurusele astelpaju istandusele kasvatavad nad ka kümneid eri sorte avamaa viinamarju. Viinapuud on Mati pärusmaa. Tema neid paljundab, lõikab ja räägib nendega. Matil on rohelised näpud. Talus on vana õunaaed, kus parimat saaki annavad Sügisjoonikud. Lisaks kasvab siin palju punaseid ja musti sõstraid.
Veinimeister on Maris. Tema katsetab ja proovib, et leida just see õige maitse, värv ja lõhn veinile, mis tehtud nii aia- kui metsamarjadest ja õuntest.
Aga kõigest lähemalt tuleb Maris rääkima meile Harmooniasse 27.novembril.
Viiekäigulise erimenüü sai kohandatud veinimeistri soovide järgi ning toidu kõrvale on veinid valinud ikka perenaine ise, kes õhtusöögi kõrvale räägib meile ka oma loo.
Õhtumenüü:
Lapi juust serrano singi ja astelpajumoosiga /Astelpaju vahuvein.
Lõhe tartar, porrumajoneesi ja kuivatatud munakollasega / Saaluse karge ebaküdoonia- õunavein
Röstitud vutt, sooja kartulisalati ja kreemja seenekastmega / Saaluse romantiline mustsõstra-vaarikavein.
Barbeque pardifilee, röstitud köögiviljad ja kirsikaste / Saaluse mõisaproua aroonia-mustsõstravein.
Šokolaadi-vaarika brownie, vaarikasorbetiga / Rosanna rabarberi-vaarika vahuvein
Lauad koostame vastavalt seltskondadele ja broneerime ainult e-posti teel: klubi@restoranharmoonia.ee
Broneeringu kinnitab ettemaks 49€
Kohtumiseni!