Harmoonia Veiniklubi 3.02.2017 – Veinid vanadelt viinapuudelt


Harmoonia Veiniklubi 3.02.2017 – Veinid vanadelt viinapuudelt

Head Harmoonia- ja veinisõbrad!

Uuel aastal ikka uue hooga ja jälle põnevatel veiniradadel.
Seekord süveneme viinapuudesse, mis nende vanusega kaasa tuleb ja kuidas seda kõike hinnata erinevate veinide näitel.
Nagu ikka juttu ajame koos Tõnisega.

Õhtumenüü

Chablis 1er Cru Fourchaume Villes Vignes Domaine Seguinot, Prantsusmaa

Väga jõuline ja mineraalne vein, puuviljase ja rikkaliku aroomiga. Vein on joogivalmis esimesel aastal pärast pudelisse villimist ning selle säilitamispotentsiaal on 5 kuni 8 aastat. Sobib ideaalselt pasteetide, vorsti ja singiga, samuti kitsejuustu ning mereandidega

Veini kõrvale serveerime võis praetud kammkarpi, lillkapsakreemi, põletatud lillkapsa ja forellimarjaga

Ironstone Old Vine Zinfandel, USA

Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel viinamarjad kasvatatakse Mokelumne jõe kaldal Lodis, mis on üks parimaid piirkondi Zinfandel viinamarjale. Viinapuud on 60-80 aastased. Korje toimub käsitsi ja vein küpseb 10 kuud väikestes prantsuse tammevaatides. Värvilt sügav rubiinpunane. Rikkalikus aroomis on tunda tumedaid marju, šokolaadi ja küpseid puuvilju. Järelmaitse on pikk ja rikkalik.
Serveerime grillitud veise antrekoodi, ürdivõi ja friteeritud basiilikuga

Torres Cordillera Carignan, Tšiili

Vein on küpsenud 11 kuud prantsuse tammes. Veinil on servadest violetse ning mahagoni helgiga intensiivne tume rubiinpunane värvus. Soe ja tihke aroom meenutab vürtside ning metsa lõhna. Veini elegantses maitses on tuntav siidine tanniin ning puuviljased noodid. Taustal külluslikud taimsed ja vürtsi nüansid nagu nelk, tubakas ja pipar. Vaadis küpsemine lisab veinile vanilli ja suitsu varjundeid. Carignan viinamarjale iseloomulikult on veinil tugev ja püsiv järelmaitse. Säilituspotentsiaal korralikus veinikeldris on 7-9 aastat.
Serveerime kitsejuustutrioga

Las Aldeas Bobal Old Vines, Hispaania

Bobal on viinamarjasort, mida kasvatatakse Utiel-Requena piirkonnas Valencias. Viinamarja on pikka aega kasutatud vaid selleks, et lisada muudest viinamarjadest veinidele rohkem maitset ning värvi. Tänaseks on aga avastatud selle marja tõeline väärtus! Vein on võimas ja tugev, kuid samaaegselt väga pehme, maitse mõnusalt marjane.
Veini juurde serveerime Valencia paellat

Tardieu-Laurent Vacqueyras Vieilles Vignes Rouge, Prantsusmaa

See Vacqueyras on segu Grenache (75%) ja Syrah (25%) viinamarjadest, mis korjatud viinapuudelt, mille vanus on umbes 65 aastat. Imeline punavein, mille aroomibuketis tunda erinevaid vürtse, loorberit ja pipart. Väga tugeva maitsega ja võimas vein, ideaalne serveerituna 14,5 kraadi juures.
Serveerime veini metsaseente ja tüümianiga metssealiha hautisega

Seekordsed veinid on tõeliselt väärikad ja uhked, on mida oodata!

Õhtu hind 35€/in, broneerides laua vähemalt kuuele 32€/in
Tasutud ettemaks kindlustab koha!
Laudade broneerimine klubi@restoranharmoonia.ee

p.s. ürituse kaanepildil Tõnis Kuuskmann koos 150 aastase viinapuuga Museum veinimõisas Hispaanias.
https://www.facebook.com/pages/Bodega-Finca-Museum/463473577115549