Harmoonia Veiniklubi 22.03 – 5 käiguline õhtusöök Masi Agricola veinidega


Harmoonia Veiniklubi 22.03 – 5 käiguline õhtusöök Masi Agricola veinidega

Armsad veinisõbrad! Harmoonia Veiniklubi kutsub taaskord veinile 🙂


Seekord on meil külas Veinisõber kellega võtame maitsmiseks ette tõelised Itaalia pärlid Masi Agricola veinimõisast. Lähemalt räägime ka appassimento meetodist.

Tunnustatuim Itaalia veinide teejuht Gambrero Rosso valis Masi Agricola Aasta 2018 Veinimajaks, seega on Masi üle maailma tunnustatud kui Itaalia parim veinimaja.
On mida oodata!

Veine tutvustab Masi veinimõisa spetsialist ja Eesti üks tunnustatumaid sommeljeesid Kaidi Kerdt.

Maitsmisele tulevad:

🍷 Masi Moxxé
Moxxe vahuvein on valmistatud Pinot Grigiost ja Verduzzost, mis on läbinud appassimento meetodi. Verduzzo marjad on korjatud septembri lõpus ja valmivad edasi restidel 3 nädala jooksul, kus nad läbivad lühikese kuivatamisprotsessi.

🍽 Kohapõse ceviche krõbeda baguette ja siiamarjaga


🍷 Masi Masianco
Masi Masiancot peetakse Itaalia kõige modernsemaks valgeks veiniks, mis esindab Friuli piirkonna iseloomulikumaid maitseid. Mõlemad viinamarjasordid on korjatud küpsuse kõrgpunktis ja valmistatud veiniks eraldi.

🍽 Mägihõrnase carpaccio Harmoonia moodi munakollase tartari, kurgi-hapukoorekastme ja forellimarjaga

🍷 Masi Brolo Campofiorin Oro
Masi Brolo di Campofiorin on Veneto piirkonna iseloomulikumaid veine, esindades põlvest põlve edasikantavaid väärtusi ja veinivalmistamise traditsioone nagu appassimento või kahekordse fermentatsiooni meetodi kasutamine.

🍽 Mooritud veiseribid mesiste porganditega

🍷 Masi Vaio Armaron
Amarone veine peetakse Masi ikoonveinideks ja Masit eksperdiks iidses apassimento meetodis. Vaio Amaron on Ideaalne vein pikaajaliseks pudelis säilitamiseks!
Masi Vaio Armaron on valmistatud klassikalisel appassimento meetodil, mille eripäraks on viinamarjade kuivatamine. Vaio Armaron küpseb 2 aasta jooksul kirsipuust vaatides, millele järgneb 4-6 kuud pudelis küpsemist. Tõeline pärl!

🍽 Amarone risotto Grana Padano krõpsuga

🍷 Masi Angelorum Recioto
Klassikaline ja ajalooline punane dessertveini Valpolicella piirkonnast.
Iidsed Corvina, Rodinella ja Molinara viinamarjad korjatakse käsitsi ja jäetakse bambusrestidele talvekuudeks kuivama. Viinamarjad muutuvad kuivamise käigus nii, et neist valmistatud vein on eriti aromaatne ja marjane, pehme ja rafineeritud ning ideaalses tasakaalus.

🍽 Mustsõstra-šokolaadikook gorgonzola jäätise ja šokolaadi tuillega

Toidumenüü koostanud Harmoonia peakokad Taavi Tali ja Kristin Vippul.

Õhtupileti hind 49€ ning palume kohad broneerida ikka klubi@restoranharmoonia.ee